BLOOMAIR

Talajlazítás nagynyomású levegővel. A növények számára a legfontosabb tápanyagforrást a talaj jelenti, azonban a tömörödött talajban az optimális 25%-nál kevesebb levegő van, ami akadályozza a gyökerek növekedését, a vízfelvételt és a tápanyagfelszívódást. A berendezés lehetővé teszi, hogy nagy nyomással megfelelő mennyiségű levegőt lehessen bejuttatni mélyen a talajba, fellazítva azt, ezzel többek között: növeli a terméshozamot, a talaj járatainak összeomlásával természetes kártevő irtó, a talajvíz felszívódását nagyban segíti, szeméttelepek rekultivációját lehetővé teszi.

Tápanyagbevitel nagynyomású levegővel. A nagynyomású levegő mellé különböző anyagok is keverhetőek, a műtrágyát és egyéb anyagokat közvetlenül a gyökérhez juttatja el, ezért: jelentősen kevesebb műtrágya szükséges, bármikor végezhető a műtrágya bevitele (nem kell esőre várni, nem kell attól félni, hogy a szél elfújja), a talaj mikrotérképe szerint, akár fáról-fára változtatható a tápanyagbevitel, kármentesíti a talajt.

Környezetkímélő megoldás. A szabadalmaztatott, 100%-ban magyar tulajdonú, innovatív precíziós talajkezelő technológia elősegíti a talaj ideális tápanyag-és oxigénellátását, miközben a környezetterhelő műtrágyák és vegyszerek használatát nagyban csökkenti.

Precíziós technológia. A magasnyomású levegő diffúz módon lazítja a talajt, megnyitja a pórusjáratokat. A bejuttatott levegő megszünteti az oxigénhiányos állapotot, javítja a gyökérlégzést, a mikrobiális aktivitást, és a káros, reduktív állapotú ionok is oxidálódnak. A technológiának köszönhetően a tápanyag közvetlenül jut el a gyökerekhez, ezáltal jelentősen segítve a tápanyagfelszívódást. Mindemellett egyedi tápanyagmixet lehet juttatni a talajba, jobban megfelelve így a talaj igényeinek.

Szoftveres naplózás. A talaj szellőztetését a folyamat közben mérési pontokkal rögzíti a berendezés, GPS koordinátákkal létrehozza a térképet, amelyen a mért értékeket is feljegyzi. Ezáltal akár távolról is koordinálható a folyamat, mindemellett pedig utólagos ellenőrzésre is lehetőséget ad, az adatok feldolgozhatóságát teszi lehetővé. Az aktuális és korábbi adatok felhasználásával kiszámolható és tervezhető a következő szellőztetés és tápanyagbevitel ideje és mértéke.

MAT00923
MAT00889